Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolegové začali vyšetřovat vraždu policejního důstojníka. Za informace nabízejí milion korun

Ruská milice
Ruská milice
Foto: Reprofoto

Moskva - Ruská policie intenzivně pátrá po útočnících, kteří mají na svědomí masakr šesti lidí v ruské vesnici Ivaševka u Samary. Za informace vedoucí k dopadení útočníků dokonce policie vypsala odměnu tři miliony rublů (přes jeden milion korun). Důvodem je podle všeho to, že obětí byl vysoce postavený policejní důstojník a jeho rodina.

Ruští policisté vypsali tučnou odměnu za informace vedoucí k dopadení útočníků víkendového masakru ve vsi Ivašenka u Samary. Protože v těchto případech vyšetřovatelé obvykle nepodnikají podobné kroky, spekuluje se nad tím, že důvodem k vypsání tak vysoké odměny je fakt, že vyvražděna byla rodina vysoce postaveného policejního důstojníka.

Tím byl devětatřicetiletý Andrej Grošt, který od září loňského roku dělal zástupce policejního náčelníka v Syzrani, třetím největším městě Samarské oblasti.

Masakr v domě Andrejových rodičů přežila pouza sedmiletá holčička, která ale kvůli velmi vážným poraněním bojuje o život. Zavražděn byl nejen policejní zástupce, ale i jeho žena, rodiče a bratr s manželkou. Čin je o to hrůznější, že zakrvácená těla bez života obvjevil důstojníkův syn, informuje vládní list Rossijskaja gazeta.

Vyšetřovací verze toho, co se stalo, se různí. Podle všeho se ale útočníci do domu dostali oknem a své oběti ubili tupými předměty - pravděpodobně kladivy a železnými tyčemi. O krádež se evidentně nejednalo. Z domu totiž vůbec nic nezmizelo.

Kolegové zavražděného policisty jsou přesvědčení, že za ohavným činem je někdo z kriminálního podsvětí. "Do takové funkce se člověk nemůže dostat, aniž by si nenadělal nepřátele," popsal novinářům bývalý policista.

Témata:  Rusko policie Rusko vražda

Související

Aktuálně se děje

18. září 2024 12:21

Taylor Swift vydělala Harrisové 40 000 dolarů. Stačil jeden příspěvek Trumpa

Příspěvek republikánského kandidáta Donalda Trumpa na sociálních sítích, kde vyjádřil nenávist k americké popové zpěvačce Taylor Swift, způsobil, že její fanklub přispěl na kampaň prezidentské kandidátky demokratů Kamaly Harrisové dalších 40 000 dolarů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy