Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Papež posílá vzkaz Trumpovi: Podporujte důstojnost a svobodu

Papež František
Papež František
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Vatikán - Papež František dnes vyzval amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby kladl důraz na podporu lidské důstojnosti a svobodu v celém světě.

Podle italské tiskové agentury ANSA tak učinil po Trumpově inauguraci ve Washingtonu.

Papež upozornil, že "lidská rodina" je postižena vážnou humanitární krizí, která vyžaduje prozíravou a jednotnou politickou reakci.

"Modlím se, aby vaše rozhodnutí byla řízena bohatými duchovními a etickými hodnotami, které tvoří historii amerického lidu," zdůraznil František.

Amerika bude podle Trumpa na prvním místě. Veškerá rozhodnutí, která bude vláda přijímat, budou podle Trumpa ve prospěch Američanů a jejich rodin.

Chce také obnovit americký obchod a průmysl. Zdůraznil, že je třeba nakupovat u Američanů a zaměstnávat Američany. Podotkl, že Spojené státy utratily biliony dolarů v zahraničí, čímž utrpěla infrastruktura v USA značné ztráty. 

Trump také lidem slíbil návrat pracovních míst, která v minulosti tamní firmy přesunuly do zahraničí. Američané si podle něj vezmou zpět své hranice, blahobyt a sny.

Témata:  Donald Trump USA Papež František

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy