Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bukurešti hořel noční klub, 38 lidí je zraněno

požár
požár
Foto: Pixabay

Bukurešť - V bukurešťském nočním klubu Bamboo vypukl v noci na dnešek požár, do nemocnic bylo převzeno 38 zraněných. Hasiči stále hledají případné oběti uvězněné uvnitř diskotéky. Příčina požáru se vyšetřuje.

Jeden člověk byl podle úřadů vážně zraněn, žádná úmrtí však dosud nebyla hlášena. "Celkem 38 lidí bylo převezeno do nemocnic, ale jen desítka byla hospitalizována," řekl náměstek ministra vnitra Raed Arafat.

Požár se podle svědků rychle šířil, v klubu se pak zřítil strop. Několik lidí se prý zachraňovalo před plameny skokem do jezera, na jehož břehu klub leží. Potápěči mezitím prohledali ledově studenou vodu, ale žádnou oběť nenašli.

Na místě zasahovaly dvě desítky sanitek. Většina lidí, kteří potřebovali ošetřit, se přiotrávila kouřem. Jiní zase vyběhli nalehko do dvanáctistupňového mrazu.

Nynější požár připomněl tragédii z října 2015, kdy plameny v bukurešťském nočním klubu si vyžádaly 64 obětí.

Témata:  Rumunsko požáry

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy