Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpa v Bílém domě navštíví první zahraniční návštěva, britská premiérka Mayová

Theresa Mayová autor: DFID
Theresa Mayová autor: DFID
Foto: Wikimedia Commons

Washington/Londýn - Britská premiéra Theresa Mayová bude prvním zahraničním státníkem, který navštíví USA od od nástupu Donalda Trumpa do Bílého domu. S novým americkým prezidentem se setká v pátek příští týden.

Média už upozorňují na podobnost vztahů mezi někdejším americkým prezidentem Ronaldem Reaganem a britskou expremiérkou Margaret Thatcherovou v 80. letech.

Trump nešetří vůči britské vládě projevy náklonnosti v souvislosti s jejími přípravami na odchod z Evropské unie. Mayová nedávno upozornila, že brexit bude nekompromisní.

Podle BBC News bude pravděpodobně jedním z hlavních bodů jednání obou představitelů dohoda o volném obchodu mezi USA a Británií po brexitu. Dalšími předpokládanými tématy rozhovoru Trumpa a Mayové by měly být NATO, Evropská unie, obrana a Rusko.

Témata:  Donald Trump USA Theresa Mayová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy