Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sjezd Putinova Jednotného Ruska: Medveděv zůstává šéfem, zrušení sankcí neočekává

Dmitrij Medveděv
Dmitrij Medveděv
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ruský premiér Dmitrij Medveděv byl dnes na sjezdu vládní strany Jednotné Rusko opět zvolen do jejího čela. V hlasování neměl protikandidáta. Většinu svého proslovu věnoval otázce sankcí, které na Rusko uvalil Západ.

Prezident Vladimir Putin sjezd ani nenavštívil a jeho zdravici přečetl Medveděv, který v projevu prohlásil, že se nedá čekat brzké zrušení sankcí, které uvalil Západ na Rusko v souvislosti s ukrajinskou a krymskou krizí.

Šéf ruské vlády vybídnul zemědělce a výrobce potravin, aby využili této výhody - Kreml totiž v odvetě za sankce zakázal dovoz západních potravin. "V jakýchkoliv podmínkách budeme živit sami sebe," zdůraznil.

Opět také vyzval zmenšit množství úředních kontrol tížících podnikatele, což je heslo, které Medveděv opakuje už od roku 2008, kdy načas vystřídal Putina v čele státu. Tentokrát navrhl, aby se místo kontrol jednotlivých úřadů konala jednou za tři roky komplexní prověrka.

Aniž by vyslovil jméno kritika Kremlu Alexeje Navalného, který ohlásil svou kandidaturu na prezidenta ve volbách v příštím roce, premiér vybídl stranu "nepodléhat provokacím".

Témata:  Dmitrij Medveděv Rusko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy