Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po zrušení Obamacare nepřijdete o pojištění, slibuje Američanům Trumpova poradkyně

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Washington - Trumpova poradkyně Kellyanne Conwayová dnes řekla, že nová americká vláda nedovolí, aby 20 milionů Američanů, kteří jsou odkázáni na Obamacare, přišli o svoje zdravotní pojištění, až bude zrušena a nahrazena něčím jiným.

Donald Trump podepsal krátce po páteční inauguraci 20. ledna v Oválné pracovně Bílého domu jako první exekutivní příkaz nařízení, aby federální orgány minimalizovaly finanční zátěž spojenou s Obamacare.

Přestože díky Obamacare získalo přístup ke zdravotnímu pojištění zhruba 20 milionů Američanů, podle kritiků je program nákladný a otevírá sektor zdravotních služeb nežádoucímu vměšování státu.

"Nebudou v přechodném období bez pojištěním," řekla Conwayová. V rozhovoru v televizi ABC pak dodala, že vláda "možná" přestane vymáhat požadavek zákona z roku 2010, který od Američanů pořízení si pojištění vyžaduje.

Témata:  USA Donald Trump zdravotnictví

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy