Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

George Bush starší zřejmě jiý brzy opustí jednotku intenzivní péče

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Houston - George Bush starší (92) by měl za jeden až dva dny opustit jednotku intenzivní péče. Bývalý americký prezident byl před týdnem hospitalizován se zápalem plic a jeho zdravotní stav se dle vyjádření rodiny zlepšuje.

V nemocnici v texaském Houstonu byla kvůli únavě a kašli preventivně hospitalizována i Bushova manželka Barbara (91). Podle mluvčího rodiny si pobyt v nemocnici prodloužila, aby byla poblíž svému manželovi.

Bush žije v Houstonu a 6. ledna oslavil s manželkou 72. výročí jejich svatby.

Syn George Bush mladší usedl v Bílém domě v roce 2001 a znovu byl zvolen v roce 2004. Bush starší je také otcem exguvernéra Floridy Jeba Bushe, který loni neúspěšně usiloval o republikánskou nominaci na prezidenta.

Bush starší se v posledních letech pohybuje na kolečkovém křesle. V roce 2015 si po pádu v rodinné rezidenci ve státě Maine poranil krk.

Témata:  George H. W. Bush USA

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy