Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražda v Německu: Migrant údajně zabil seniorku, protože byla nevěřící a on chtěl její peníze

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín – Německé úřady obvinily migranta původem ze Saúdské Arábie, že zavraždil sedmdesátiletou důchodkyni v jejím vlastním domě. Údajně proto, že byla nevěřící. Informuje o tom německý server Focus Online.

Policie tvrdí, že sedmadvacetiletý žadatel o azyl, který tvrdí, že pochází z Pakistánu, napsal na zdi bytu v městečku Bad Friedrichshall-Untergriesheim, kde k činu došlo, vzkaz v arabštitě s náboženskou tematikou. Právě to vede žalobce k domněnce, že vrazda, ke které došlo 19. května loňského roku, mohla být motivována nábožensky.

Co přesně měl vzkaz obsahovat, média neuvádí. Informují však o tom, že policie na místě činu údajně objevila DNA zadrženého migranta. Z bytu byly po vraždě ukradeny šperky, hotovost i mobilní telefon. Soud teď formálně obvinil muže z toho, že „chtěl zabít někoho, kdo byl podle jeho názoru nevěřící a komu by mohl ukrást cennosti“.

Obhajoba uvedla, že podezřelý přišel do Německa v roce 2013 a požádal tam o azyl, až doteď však prý o azylu rozhodnuto nebylo. Běženec tvrdil, že pochází z Pákistánu, pak ale dodal, že se narodil v Saúdské Arábii.

Právní zástupci migranta řekli, že v případě „zůstává mnoho otázek otevřených", a dodávají, že údajný pachatel byl podle svých slov v době vraždy někde jinde. Na otázku, zda má svědky, kteří by mu to potvrdili, ohájci odvětili, že je úkolem prokurátora, aby předložil důkazy, které jeho obvinění podloží.

Rodinní příslušníci starší oběti uvedli, že byli touto vraždou „do základů otřeseni" a že je pro ně důležité, aby „získali informace o okolnostech a motivaci trestného činu."

Témata:  Německo uprchlíci vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy