Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

George Bush starší se zotavuje, opustí jednotku intenzivní péče

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Houston – Někdejší americký prezident George Bush starší dnes opustí jednotku intenzivní péče. Podle lékařů se jeho zdravotní stav zlepšil.

Dvaadevadesátiletý Bush byl hospitalizován v nemocnici v Houstonu od 14. ledna. Do nemocnice převezen se zápalem plic. Jeho syn George Bush mladší už během páteční inaugurace novinářům sdělil, že stav jeho otce je „o 1000 procent" lepší.

Nemocnici dnes opustila Bushova manželka Barbara, které lékaři diagnostikovali bronchitidu a vyčerpání organismu. Podle lékařů mohla bývalá první dáma odejít domů už o víkendu, chtěla ale zůstat se svým manželem.

Manželé Bushovi jsou spolu 72 let, což je v historii amerických prezidentů rekord. Bush starší byl hlavou USA v letech 1989-1993, jeho syn George Bush mladší usedl v Bílém domě v roce 2001 a znovu byl zvolen v roce 2004.

Témata:  George H. W. Bush USA nemocnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy