Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda USA zakázala agentuře EPA kontakt s novináři

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Americká vláda zakázala kontakt Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) s médii. Uvedla to agentura AP s odkazem na oběžníky, které EPA dostávala od páteční inaugurace prezidenta Donalda Trumpa.

Organizace rovněž dočasně nesmí poskytovat nové granty a uzavírat nové smlouvy. Podle některých vládních zdrojů má zákaz komunikace s veřejností trvat do konce tohoto týdne.

EPA podle AP nesmí vydávat tiskové zprávy, provozovat blog ani rozesílat informace v sociálních sítích. Opatření bude mít okamžitý dopad na aktivity organizace na celém území státu, napsala AP.

Agentura pro ochranu životního prostředí poskytuje ročně granty a uzavírá smlouvy za miliardy dolarů. Cílem je podpora vědeckého výzkumu a programů na ochranu životního prostředí.

Trump během volební kampaně sliboval omezení nebo zrušení dřív schválených rozhodnutí, která z ekologických příčin regulují těžební činnost. Do čela EPA Trump nominoval bývalého oklahomského ministra spravedlnosti Scotta Pruitta, který ve své dřívější funkci EPA několikrát zažaloval. Senát se ještě k Pruittově kandidatuře nevyslovil.

Témata:  USA noviny a tisk Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy