reklama

Donald Trump nařídil své nové vládě, aby zveřejňovala týdenní seznam trestných činů spáchaných přistěhovalci. Jde o součást exekutivního příkazu o migraci, který obsahuje odstavec, podle kterého by ministerstvo vnitřní obrany mělo „uveřejnit komplexní seznam trestné činnosti páchané cizinci" ve Spojených státech.

Tento seznam bude podle listu také obsahovat podrobnosti o takzvaných „azylových městech", které odmítají předat obyvatele z řad přistěhovalců za účelem vyhoštění.

„Aby bylo možné lépe informovat veřejnost o společných bezpečnostních hrozbách spojených s azylovou jurisdikcích, musí ministr...na týdenní bázi zveřejňovat souhrnný seznam trestné činnosti páchané cizinci..“ píše se v dokumentu.

Jak poukazuje list, materiál nestanovuje, zda mají být zahrnuty pouze zločiny spáchané nelegálními přistěhovalci, nebo i těmi, kteří v USA žijí legálně.

„Rozhodnutí zveřejnit seznam trestných činů přistěhovalců připomíná „black list trestné činnosti" na Breitbart News – krajně pravicové webové stránce donedávna vedené Stevem Bannonem, který nyní působí jako Trumpův hlavní poradce.