Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ivanka Trumpová vyrábí produkty v Číně, upozornila televize

Ivanka Trumpová
Ivanka Trumpová
Foto: ivankatrump.com

Washington - Americký prezident Donald Trump sice brojí proti dovozu z Číny, jeho dcera Ivanka si ovšem stále nechává některé produkty pro svou značku vyrábět v Číně. Pro Trumpovu síť hotelů jsou pak v Číně vyráběny například tašky, osušky či šampóny.

"Americké společnosti by měly platit sankční cla, pokud vyrábějí v zemích s nízkými mzdami, a nikoliv ve Spojených státech. Pro vlastní rodinu to však neplatí. Dcera Ivanka pro svou módní řadu nechává v Číně zhotovovat boty a tašky. A papá proti tomu dosud na twitter nic nenapsal," stojí v upoutávce na reportáž německá televize n-tv.

Trumpová využívá továrnu na jihu Číny. V nejlidnatější asijské zemi jsou obvykle dělníci v podobných závodech vykořisťováni, připomněla stanice.

Na dotazy novinářů sdělil tým Trumpové, že "první dcera" USA je připravená jednat o přemístění výroby do Spojených států.

Témata:  Donald Trump Čína Ivanka Trumpová

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 17:59

Trump neudržel jazyk za zuby. Od soudu odešel s tučnou pokutou

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy