Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud vynesl verdikt nad mladými Afghánci, kteří ve Vídni brutálně znásilnili studentku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Vídeň - Rakouský soud vynesl verdikt na třemi žadateli o azyl z Afghánistánu, kteří loni ve Vídni znásilnili 21letou studentku z Turecka. Případ byl prvním závažným trestným činem migrantů, kteří do Rakouska přišli v rámci velké uprchlické vlny v předloňském roce.

Tři Afghánci, kterým bylo v době spáchání činu 16, 17 a 17 let a do Rakouska přišli po takzvané balkánské stezce v roce 2015, znásilnili na toaletách u stanice metra Praterstern tureckou dívku, která byla v Rakousku jako studentka v rámci programu Erasmus.

Oba starší pachatelé dostali trest šesti let odnětí svobody. Mladší chlapec, který dívku neznásilnil, ale udržoval ji v nehybnosti, byl odsouzen na pět let. Podle soudu jednali mladíci s mimořádnou brutalitou.

Otázkou, zda budou po odpykání trestu Afghánci vyhoštěni, se soud nezabýval. "Že by ale po odpykání trestu dostali povolení k pobytu, si nedokážu představit," uvedl soudce.

Témata:  Rakousko znásilnění uprchlíci krimi

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy