Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Musela jsem spát s desítkami mužů. Obzvláště ohavný případ v Německu

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Mönchengladbach – Před německým soudem ve středu stanul muž, který údajně do svého auta vylákal ženu, Poté ji měl několik týdnů držet v zajetí a nutit k prostituci. Informuje o tom server The Local s odvoláním na agenturu DPA.

Podle státního zástupce poznala žena útočníka přes Facebook. V té době žila v Paderbornu. Muž žil v Mönchengladbachu na jihozápadě země. Oběť původem z Bulharska se chtěla vrátit do vlasti, takže jí muž také původem z Bulharska nabídl, že ji sveze. Cesta se ale nakonec proměnila v noční můru, uvedla na začátku procesu obžaloba.

Muž (34) údajně ženu vyzvedl v jejím bytě v září 2016 a odvezl ji do Mönchengladbachu. Řekl jí, že se u něj doma zastaví na kávu a tak ji přesvědčil, aby vešla do jeho bytu. Právě v tomto okamžiku podle žalobce začala série „hrůzných zločinů“.

Jakmile byli uvnitř, muž ji chytil za vlasy a znásilnil. Když se žena snažila bránit, zbil ji do bezvědomí, uvedl státní zástupce. Pak ji přivázal k židli, kde ji nechal dva dny a dvě noci. Následně ji muž začal prodávat jiným mužům. Dostala prý pokyny, aby se k zákazníkům, kterých bylo průměrně asi 17 denně, chovala mile.

Když večer skončila s „prací“, obviněný ji měl vyzvednout a nutit ji, aby měla styk také s ním. „Už se mu neodvážila vzdorovat," uvedla při jednání prokurátorka Alena Sellhorstová.

Když byl její věznitel pryč, žena se podle svých slov pokusila zavolat svému bratrovi, který jí poradil, aby utekla. Napoprvé se jí to ale nepodařilo. Při druhém pokusu měla větší štěstí. Vzala si peníze a taxíkem se jí podařilo dostat nejprve do Paderbornu a pak do Dortmundu. Doufala, že se dostane domů díky lístku, který jí koupila její babička.

Na autobusovém nádraží v Dortmundu však uviděla muže, který spolupracoval s jejím věznitelem a dostala strach. Obrátila se proto na policii.

Obviněný se u soudu opakovaně smál. Jeho právník uvedl, že všechna obvinění popírá a že později během procesu učiní prohlášení. Obhájce také řekl, že jeho klient má na jeho údajnou oběť jednu otázku. „Proč jste mi to udělala,“ chtěl vědět.

Případ komplikuje fakt, že žena, která je vedena jako svědek obžaloby, řekla soudu, že nechce přijet do Německa a svědčit. Soud proto zvažuje, zda může poskytnout výpověď prostřednictvím videopřenosu. Ostatní prostitutky, které žena jmenovala jako svědky, dosud nebyly nalezeny.

Témata:  Německo znásilnění soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy