Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý výsměch Trumpovi: Postavili jsme velkou zeď a nechali za ni zaplatit Rusy + VIDEO

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Berlín - Na internetu se objevila videa, která si berou na paškál aroganci a egoismus amerického prezidenta Donalda Trumpa. Snímek natočili nejprve v Nizozemsku. Postupně se přidaly i další země jako Švýcarsko, Dánsko, Portugalsko a Litva. Připojilo se i Německo, za které promlouvá satirik Jan Böhmermann, jenž se loni dostal do právního sporu s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdogannem.

Spolkovou republiku Trumpovi přibližuje v asi tříminutovém videu, které je namluvené anglicky typickou výslovností a dikcí nové americké hlavy státu.

"Vážený pane prezidente, tohle je video, které představuje Německo, nejlepší zemi v Evropě, lepší než Nizozemsko," konstatuje průvodce v úvodu.

"Německo má skvělé dějiny, máme nejlepší dějiny na světě," vysvětluje video dále. Při zmínce o skvělých vůdcích, jejich účesech a oblecích ukazuje nahrávka záběry nacistického vůdce Adolfa Hitlera. "Média ho úplně milovala, psala o něm jen hezké věci," podotýká také průvodce ve zjevné narážce na to, jak těžko mediální kritiku snáší Trump. "Vrátil Německu jeho velikost," neodpustí si rýpnutí do volebního sloganu amerického prezidenta.

"Německo hostilo dvě světové války v posledních sto letech, byly to nejlepší světové války na světě," pokračuje satira, podle níž Německo obě války vyhrálo. A jestli někdo tvrdí něco jiného, tak jde o fake news (falešné zprávy). Video neopomene zmínit ani výstavbu Německa po druhé světové válce. "A postavili jsme velkou německou zeď. Prostě jsme ji postavili a nechali jsme za ni zaplatit Rusy," tvrdí.

Nahrávka se ale nevěnuje jen německé minulosti, představuje i nynější kancléřku Angelu Merkelovou, která je "nejlepší ženou v Německu". "Je skvělá, má nejlepší úsměv, podívejte se na ten úsměv," ponouká průvodce diváky při záběrech na zamračenou šéfku německé vlády. Zároveň ale Trumpa varuje, aby se Merkelové nepokoušel sáhnout mezi nohy.

Témata:  Donald Trump Německo

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy