Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pařížské muzeum Louvre bylo po pátečním útoku opět otevřeno pro veřejnost

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Muzeum Louvre ve francouzské metropoli se dnes dopoledne opět otevřelo pro návštěvníky. Egypťan Abdalláh Ridá Rifáí Hamamí (29) za pokřiku Alláhu akbar v pátek dopoledne zaútočil mačetou na dva vojáky, kteří v Louvru hlídkovali.

V objektu oblíbeném turisty bylo v době incidentu kolem 1200 osob. Nikomu se nic nestalo, lidé jen museli čekat několik hodin na to, až pyrotechnici odvolají poplach.

Útočník, jenž u vchodu do muzea mačetou lehce poranil člena vojenské hlídky a byl hned zneškodněn, měl u sebe batohy, které mohly obsahovat nálože. Pyrotechnici, kteří v nich ale nic nebezpečného nenašli, preventivně prohledali i další prostory muzea. Oblast kolem Louvru byla několik hodin po incidentu opět zpřístupněna veřejnosti, samotné muzeum se ovšem otevřelo až dnes.

"Muzeum Louvre se otevírá v sobotu 4. února 2017 od 10:00. Děkujeme našim návštěvníkům za porozumění a podporu," uvedlo na svém portálu vedení muzea. Podle agentury AFP přišel stejně velký počet zájemců jako obvykle. 

Střelba u jednoho z nejnavštěvovanějších muzeí vyvolala u přítomných obavy, ale ne paniku. Rychlost, s jakou se Paříž po útoku vrátila k normálnímu životu, podle agentury Reuters ukázala, že francouzská metropole se nechtěně, ale stoicky musela naučit žít s extremistickou hrozbou.

Témata:  Francie pokus o teroristický útok v Paříži Paříž

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy