reklama

Egypťan Abdalláh Ridá Rifáí Hamamí byl vážně zraněn na břiše. Krátce po incidentu byl jeho zdravotní stav kritický.

Hamamí se narodil severovýchodně od metropole Káhiry. Do Paříže přiletěl z Dubaje 26. ledna. V pokoji hotelu, kde se podle francouzských médií u třídy Champs-Elysées ubytoval, našli policisté několik jeho osobních věcí, ale nic, co by ho spojovalo s nějakou teroristickou skupinou.

Deník Le Parisien dnes uvedl, že Egypťan pochází z dobré rodiny a na sociálních sítích se představoval jako ženatý, obchodník firmy pro rozvoj životního prostředí a fanoušek fotbalového klubu Bayern Mnichov a filmu Sám doma.

Psali jsme:  

Minulou sobotu si zakoupil dvě mačety v jednom obchodu se zbraněmi v 11. pařížském obvodu, kde žije početná arabská komunita, a hodiny před útokem u Louvru posílal stále více nábožensky zaměřených zpráv na síti Twitter. "Vyjednávání není možné. Nejsou možné žádné kompromisy, žádné přetvařování. Rozhodně není možné se vrátit. Ve válce není míru," napsal v jednom ze svých posledních vzkazů.

"Egyptská vláda a egyptský lid stojí po boku francouzské vlády a francouzského lidu," uvedlo v prohlášení egyptské ministerstvo zahraničí.

Otec Hamamího dnes prohlásil, že ho páteční zpráva o synovi šokovala. Odmítl tvrzení, že syn je radikál, a obvinil francouzskou vládu, že se obviněním snaží ospravedlnit, že vojáci stříleli. "Je to normální mladík, otec sedmiměsíčního dítěte," zdůraznil otec. V rozhovoru pro dubajskou televizi dodal, že se bojí o jeho život.