Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fox News terčem kritiky: Označit Putina za zabijáka je urážka, omluvte se, žádá Kreml

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Moskva - Kreml požaduje po americké televizi Fox News omluvu za výrok, kterým byl ruský prezident Vladimir Putin označen za zabijáka. Toto označení zvolil moderátor v nedělním rozhovoru s americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

"Považujeme podobné výrazy zpravodaje Fox News za nepřípustné a urážlivé," prohlásil dnes Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Kreml by podle něj dal přednost tomu, aby se televize Putinovi omluvila.

"Je hodně vrahů. Také my tu máme hodně vrahů. Myslíte, že naše země je tak nevinná?" reagoval Trump na prohlášení moderátora Fox News, že Putin je zabiják. Už předtím Trump řekl, že ruského prezidenta respektuje.

Putin, který ovládá ruskou politiku už 17 let, je některými svými kritiky obviňován i z toho, že prý vydal rozkazy k zabití svých kritiků. Kreml a Putin tato nařčení odmítají.

Když loni v lednu britský soudce usoudil, že Putin "pravděpodobně" schválil zavraždění zběhlého důstojníka tajné služby Alexandra Litviněnka v Londýně, Trump prohlásil, že neviděl "žádné důkazy" Putinovy viny.

Témata:  Vladimír Putin Rusko USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy