Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Plot dělící Španělsko a Maroko padl. Migranti se hrnou do Melilly

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Madrid - Osmnácti migrantům se dnes podařilo překonat hraniční plot z Maroka do španělské enklávy Melilla.

Podle policie se k plotu rozeběhlo několik stovek lidí, ale většinu z nich maročtí policisté zadrželi. Čtyřem desítkám migrantů se podařilo dostat až k plotu a 18 se na něj vyšplhat a nakonec jej přelézt, upozornila agentura AFP.

Při incidentu utrpěli zranění čtyři lidé. Dva migranti utrpěli četné pohmožděniny a zřejmě fraktury v oblasti obličeje v důsledku hrubé strkanice u plotu.

Zranění utrpěl také jeden zasahující španělský policista. Zraněna kamenem do hlavy byla také Maročanka, která stála u kontrolního stanoviště, kde čekala na celní odbavení.

Témata:  uprchlíci Maroko Španělsko

Aktuálně se děje

9. května 2024 16:07

Zelenskyj jmenoval bývalého velitele ozbrojených sil Zalužného velvyslancem Ukrajiny v Británii

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky zablokovaly silnici rozdělující Rafah

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.