Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Turecku hrozí útoky na turisty, varuje ambasáda

Teroristický útok v Ankaře
Teroristický útok v Ankaře
Foto: Reprofoto YouTube

Ankara/Washington – Americká ambasáda v Turecku své občany v zemi v úterý varovala před „věrohodným“ nebezpečím teroristických útoků v turistických oblastech. Informovala o tom agentura Reuters.

Americká ambasáda podle agentury svým občanům v Turecku e-mailem zaslala zprávu, ve které je varuje před hrozbou teroristických útoků.

„Americká vláda i nadále získává důvěryhodné informace, které naznačují, že se teroristické skupiny snaží najít příležitost pro útok na oblíbené turecké turistické destinace. Teroristické organizace se v Turecku explicitně zaměřovaly na zahraniční turisty," stálo podle agentury ve zprávě.

To se potvrdilo při předchozích útocích. Při březnovém útoku v obchodní čtvrti Istanbulu zemřeli dva Izraelci a jeden Íránec. Při lednovém útoku v historické části města bylo zabito 12 Němců.

Od začátku roku už v Turecku proběhly čtyři sebevražedné bombové útoky. Z dvou byla obviněna teroristická skupina Islámský stát, zatímco k dalším dvěma se přihlásili kurdští ozbrojenci.

Témata:  terorismus teroristické útoky v Turecku Islámský stát ambasády turisté

Aktuálně se děje

2. května 2024 21:51

NATO je znepokojeno. Rusko provádí hybridní operace v členských zemích bloku

NATO je znepokojeno nedávnými škodlivými aktivitami, které Rusko v rámci hybridní války provádí na území členských států aliance, stojí ve čtvrtečním prohlášení. Konkrétně jmenována byla i Česká republika.  

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy