Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Razie v Německu: Policie se zaměřila na krajně pravicové hnutí Říšských občanů

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie dnes podnikla razii proti hnutí Říšští občané, prohledala celkem 15 bytů a podniků ve třech spolkových zemích: Bavorsku, Bádensku-Württembersku a Porýní-Falci. Příznivce krajní pravice úřady viní z falšování úředních dokumentů, které vydávali ve jménu neexistujícího státu.

Hnutí Říšští občané považuje nynější spolkovou republiku za nelegitimní stát a většinou se hlásí k někdejší Německé říši, která vznikla sjednocením Německa v roce 1871 a zanikla v roce 1945. Odmítají například platit daně a různé pokuty, nerespektují ani rozhodnutí německých soudů.

Dnešní policejní akce byla namířená proti šestnácti členům či sympatizantům hnutí ve věku 40 až 62 let, mezi nimiž jsou i dvě ženy.

Sedm ze zadržených viní úřady z výroby falešných občanských a řidičských průkazů, které vydávali ve jménu Spolkového státu Bavorsko.

Témata:  Německo neonacisté

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy