Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump rozdělil lid na dva tábory, došlo i na násilnosti

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington – Ačkoliv se republikán Donald Trump stále více jeví jako vítěz republikánských primárek, jeho kontroverzní výroky a plány mezi mnohými vyvolávají protesty. Naposledy se to potvrdilo v kalifornském městě Anaheim, kde místní městská rada hlasovala o oficiálním odmítnutí Trumpa. Informoval o tom deník Los Angel Times.

Vedení Anaheimu v úterý večer hlasovalo o tom, zda oficiálně odsoudit Donalda Trumpa. Tak už učinila jiná americká města včetně Filadelfie kvůli Trumpově rétorice, která podle nich Spojené státy rozděluje.

Před radnicí se ještě před zahájením zasedání rozpoutala potyčka mezi Trumpovými odpůrci a podporovateli, během které došlo i k násilnostem a použití pepřového spreje. Rada ale nakonec poměrem hlasů 3-2 rozhodla, že k odsouzení Trumpa nepřistoupí.

Hlasování o kandidátech v primárkách se v Kaliornii bude konat 7. června. Deník varuje, že ačkoliv Anaheim prohlášení nakonec neschválil, násilnosti a nepokoje jsou varováním před silným rozdělením společnosti.

Témata:  USA volby v USA Donald Trump

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy