Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americkým ministrem zdravotnictví se stal Price

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Tom Price se stal novým ministrem zdravotnictví USA, který ještě jako člen Sněmovny reprezentantů patřil k hlasitým kritikům Obamacare. Senát, který je pod kontrolou republikánů, se pro Price vyslovil poměrem 52 hlasů proti 47.

Price, který vystupuje proti potratům a jehož nominace vzbudila tvrdou kritiku ze strany demokratů, pomůže prezidentovi Donaldu Trumpovi odvolat Obamovu zdravotní reformu.

Nový ministr zdravotnictví po své nominaci hovořil o tom, že chce současný program nahradit změnou legislativy a systémem daňových výhod a spořících účtů pojištěnce.

Obamacare schválil Kongres navzdory silnému odporu republikánů v roce 2010. Obama její nezbytnost zdůvodňoval snahou zpřístupnit zdravotní péči milionům Američanů bez zdravotního pojištění a potřebou zmírnit prudký růst nákladů na zdravotnictví.

Témata:  USA Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy