Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CIA ocenila saúdského prince Saúda za boj proti terorismu

Saúdská Arábie
Saúdská Arábie
Foto: Pixabay

Rijád - Americká Ústřední zpravodajská služba (CIA) vyznamenala saúdskoarabského korunního prince a ministra vnitra Muhammada bin Najífa Saúda za zásluhy v boji proti terorismu.

Ocenění předal princi během víkendové ceremonie v Rijádu nový ředitel CIA Mike Pompeo, sdělila oficiální agentura SPA. Princ Muhammad při bilaterárních setkáních ujistil, že "nic nevyhloubí příkop mezi Saúdskou Arábií a Spojenými státy", zdůraznila agentura.

Jak napsala, byla medaile Georga Teneta (někdejšího dlouholetého šéfa CIA) udělena princi Muhammadovi jako znak uznání jeho "vynikající práce v oblasti zpravodajské činnosti a boje proti terorismu".

Princ Muhammad stojí v čele ministerstva vnitra od roku 2012. Předtím jako muž číslo dvě tohoto resortu řídil boj proti organizaci Al-Káida, která v letech 2003 až 2007 zintenzívnila své útoky v Saúdské Arábii. Zaměřovala se hlavně na bezpečnostní a zahraniční cíle v zemi, mnoho policistů a cizinců bylo při jejích atentátech zabito.

Témata:  CIA Saúdská Arábie Muhammad bin Najíf Saúd

Aktuálně se děje

8:33

Policejní těžkooděnci rozehnali demonstranty na půdě Kolumbijské univerzity

Policejní těžkooděnci newyorské policie vstoupili v noci na středu na půdu kampusu Kolumbijské univerzity v New Yorku, aby rozehnali demonstranty, kteří v rámci propalestinského protestu obsadili univerzitní budovu Hamilton Hall. Demonstranti se v budově zabarikádovali a vyvěsili vlajky, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy