Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Moskvě vznikne luxusní klinika pro Putina a další hodnostáře, obyčejní lidé mají smůlu

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - Moskevské úřady posvětily stavbu kliniky, která má zajišťovat peči pro prezidenta Vladimira Putina a další vysoce postavené ruské hodnostáře. Na internetu se objevily podrobné plány nové budovy, zanedlouho ale byly bez vysvětlení staženy.

Nová klinika má být součástí programu budování nových zařízení vybavených nejvyspělejší technikou pro co nejrychlejší určení diagnózy a stanovení léčby.

Výbor pro architekturu a městské plánování nakrátko na internetu zveřejnil podrobné plány nové budovy. Ty ukazovaly pokoje pro šest hospitalizovaných pacientů, jakož i pokoje s jedním lůžkem pro izolovaného pacienta. Budova měla mít přízemí a tři patra, ale plány nezachytily nejvyšší poschodí. To podle dokumentace, do níž Reuters dříve nahlédl, bude zahrnovat dva apartmány pro velmi důležité pacienty, každý o rozloze 200 metrů čtverečních.

Všechny plány zmizely během pondělí z webu výboru bez jakéhokoli vysvětlení, proč byly staženy. Mluvčí správy Kremlu, která dohlíží na kliniku, se odmítl vyjádřit.

Výdaje kremelské správy na výstavbu a obnovu zdravotnické infrastruktury vzrostly podle oficiálních údajů v letech 2012 až 2016 o 200 procent, zatímco výdaje na státní péči o běžné Rusy zaostaly za inflací, poznamenala agentura Reuters.

Témata:  Rusko Vladimír Putin

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.