Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rasově motitovaný útok? Slovák v baru napadl francouzského studenta

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava – Údajně rasově motivovaného útoku se měl dopustit jednatřicetiletý Slovák, který je podezřelý z napadení francouzského studenta tmavé pleti. K incidentu došlo o uplynulém víkendu v jednom z nočních barů v Banské Bystrici na středním Slovensku.

Slovák čelí podezření, že napadl dvacetiletého Francouze, vyhrožoval mu zabitím a sklenicí mu způsobil řezné rány na různých částech tváře.

Student musel být ošetřen v nemocnici, jeho léčba by měla trvat asi 15 dní. Slovenské policejní prezidium dnes informovalo, že útočník byl obviněn z ublížení na zdraví a z výtržnictví.

„Ačkoliv se mu lidé kolem snažili zabránit v dalším útoku, vulgárně mu nadával. Motivem útoku měla být barva pleti," uvedla v tiskové zprávě mluvčí policejního prezidia Denisa Baloghová. Případ vyšetřuje elitní policejní jednotka, která se zabývá nejzávažnějšími delikty.

Denník N uvedl, že obětí útoku byl student, který navštěvuje Univerzitu Mateje Bela v Banské Bystrici v rámci studentského výměnného programu.

Obviněnému v případě prokázaní viny hrozí tři roky vězení.

Témata:  Slovensko krimi policie SR

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy