Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se pustil do Obamy: K anexi Krymu došlo za jeho vlády. Byl snad vůči Rusku měkký?

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes časně ráno washingtonského času rozeslal sérii tweetů, v nichž naznačil, že má výhrady k politice svého předchůdce Baracka Obamy vůči Rusku. Neušetřil ani některá média, která označil za prolhaná.

Trump na twitteru připomněl, že Rusko zabralo ukrajinský Krym v době vlády Baracka Obamy. "Nebyl Obama vůči Rusku příliš měkký?" položil si prezident otázku. Jeho mluvčí Sean Spicer v úterý prohlásil, že Trump "dal jasně najevo", že Moskva musí okupovaný poloostrov vrátit Ukrajině.

Trump, který zpravodajství amerických celostátních médií podle poradců Bílého domu velmi pečlivě sleduje, dnes vyčetl podle něj "prolhaným" médiím, že publikují úniky informací, které prý zřejmě vycházejí z NSA a FBI. Ta nyní zkoumá kontakty bývalého Trumpova poradce Michaela Flynna s ruským velvyslanectvím.

Text Trumpových tweetů:

6:40 Prolhaná média se mohou zbláznit ze svých konspiračních teorií a ze slepé nenávisti. Na MSNBC a CNN se nelze dívat, televize Fox je skvělá!

7:08 Nesmysl o ruských vazbách je jen pokusem zakrýt mnoho chyb, kterých se Hillary Clintonová dopustila během své prohrané kampaně.

7:19 Zpravodajská komunita (NSA a FBI?) předává ilegálně informace pokleslým The New York Times a Washington Post. Zrovna jako v Rusku.

7:28 Díky Elimu Lakeovi z The Bloomberg View - "NSA a FBI by se neměly vměšovat do naší politiky... a děje se tak". Velmi nebezpečná situace pro USA.

7:42 Rusko ZABRALO Krym za Obamovy vlády. Nebyl Obama vůči Rusku příliš měkký?

8:13 Skutečný skandál je, že tajné informace rozdávají naše "zpravodajské služby" jako cukrátka. Velmi neamerické!

Témata:  Donald Trump Barack Obama Rusko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy