Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič po srážce s premiérkou přišel o auto, Poláci mu koupili nové

Varšava
Varšava
Foto: Pixabay

Varšava - Poláci se složili na nové auto mladému řidiči, který svého "fiátka" rozbil minulý týden při srážce s vládní limuzínou premiérky Beaty Szydlové.

Sbírka, zamýšlená prý i jako protest proti politice vládnoucí strany, překonala všechna očekávání, tvrdí média.

Jednadvacetiletý řidič Sebastian vinu na nehodě odmítá, v úterý jej však prokuratura obvinila a policejní šéf Jaroslaw Szymczyk prohlásil, že soud může mladíka poslat až na tři roky do vězení. Obviněného podle televize TVN 24 podpořili opoziční politici, protože prý čelí "střetu s všemocným státem".

Naopak premiérka Szydlová podle vládního mluvčího poslala obviněnému dopis, aby jej ujistila, že "jako občané jsme si před spravedlností rovni", nehledě na vášně, mediální rozruch a útoky opozice.

V tomto ovzduší sbírka zjevně padla na úrodnou půdu. "Sbírka trvá od pondělka. Zpočátku se počítalo, že se vybere 5000 zlotých (asi 31.000 Kč), ale tuto částku se během necelých dvou dnů podařilo překonat o více než tisíc procent a další peníze stále přicházejí. V okamžiku zveřejnění této informace bylo na kontě pro Sebastiana více než 60.000 zlotých (asi 376.000 Kč)," napsal časopis Newsweek na internetové stránce svého polského vydání.

Témata:  Polsko Beata Szydlová auto

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy