Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Problémů je mnoho a my ztrácíme čas, vzkazuje Kreml Washingtonu

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes na tiskové konferenci uvedl, že absence normálních styků mezi Ruskem a USA vede k tomu, že zůstávají neřešeny problémy vyžadující společnou pozornost.

"Problémů je mnoho a my ztrácíme čas," řekl Peskov. "Doufáme, že dřív nebo později začne budování normálních pracovních vztahů s Washingtonem, v této chvíli se o to snažíme," dodal s tím, že mnohé ze světových problémů USA ani Rusko samostatně řešit nemohou.

Po vítězství Donalda Trumpa v prezidentských volbách v Moskvě zavládl optimismus. Trump se o Putinovi vyjadřoval pochvalně, své sympatie neskrýval ani Putin.

V poslední době ale v Kremlu nadšení upadá, tvrdí ruští i američtí komentátoři. "Američtí i ruští experti a političtí činitelé mají stále menší naději, že dojde k politickému tání. Rostoucí tlak na Trumpa, aby se Putinovi postavil, může dokonce napětí mezi Washingtonem a Moskvou nebezpečně vystupňovat," napsal dnes americký zpravodajský server Politico.

Kritické zprávy o Trumpovi v poslední době publikují ruská státní média. Stanice RT nedávno na prominentním místě svého webu umístila zprávu o tom, že většina Američanů podle průzkumu s Trumpovou politikou nesouhlasí.

Témata:  Rusko USA Vladimír Putin

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy