reklama

Muž je obviněn z celkem 346 případů znásilnění či sexuálního napadení dětí a mladistvých. Dán si údajně pravidelně objednával zneužívání filipínských dětí ze svého domova, vše pak v přímém přenosu sledoval na internetu.

Flemming Kjærside z národního Kybernetického kriminálního centra dánské policie řekl, že jde o případ historických rozměrů. „Pokud vím, na celém světě se nikdy neobjevil případ, v němž by byla jedna osoba spojena s tolika útoky," řekl tiskové agentuře Ritzau.

Zneužité děti často neměly ani tři roky, byly nuceny na sobě vykonávat sexuální akty. V některých případech se do zneužívání dětí zapojili jejich vlastní rodiče.

Mužův spis má celkem 119 stran a jsou v něm do detailu popisovány případy zneužívání. Úchyl se jednou kochal pohledem na matku, které jeho spolupachatel zaplatil 35 dolarů za to, že sexuálně obtěžovala svou čtyřletou dceru. Další případ je snad ještě otřesnější. Tříletou holčičku kvůli penězům donutili k orálnímu sexu s pětiletou dívkou, píše server The Local.

Muž byl zatčen už v únoru 2016 poté, co kodaňská policie dostala tip od zahraničních úřadů. Prokurátoři jej však obvinili až teď. Proces má podle serveru začít 28. února, verdikt by měl být vynesen v červnu.