Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump nevybíravě zaútočil na média a označil je za "nepřítele amerického lidu".

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Washington – Americký prezident Donald Trump zvýšil své verbální útoky na několik „široce respektovaných amerických zpravodajských organizací“, píše server stanice Al Jazeera. Ve tweetu je označil za „nepřátele amerického lidu“.

Trump odletěl na Floridu, kde se uskuteční povolební mítink jeho stoupenců. Sotva přijel do svého tamního víkendového domu, znovu tvrdě zaútočil na některá americká média.

„Falešná zpravodajská média (upadající @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) nejsou mými nepřáteli, jsou to nepřátelé amerického lidu!" napsal Trump v pátek.

The FAKE NEWS media (failing @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) is not my enemy, it is the enemy of the American People!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 17. února 2017

Ještě předtím se v tweetu zaměřil pouze na New York Times, CNN, NBC „a mnoho dalších" mediálních organizací. „Zvrácené,“ dodal. Tento vzkaz ale obratem smazal, pak do seznamu přidal další dva „nepřátele“.

„Mnoho amerických prezidentů v minulosti kritizovalo tisk, ale političtí analytici říkají, že Trumpův jazyk má blíže k autoritářským vůdcům,“ poukazuje Al Jazeera.

Trump opakovaně obvinil média, že zveličují jeho problémy. Novináři podle něj neprokázali dostatečnou úctu k jeho úspěchům – včetně jejich nedostatečného pokrytí čtvrteční tiskové konference, při které si stěžoval na průmysl.

„Mnoho novinářů bylo zaskočeno mimořádně bojovnou tiskovou konferencí, která byla některými popsána jako bizarní, ale Trump později zopakoval slova chvály, která se mu dostala od jednoho pravicového komentátora, a trval na tom, že to byl bravurní výkon,“ píše server.

Témata:  Donald Trump média CNN

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy