Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruské úřady se mstily, název ulice měl 11 slov. Kreml musel zasáhnout

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Obyvatelé jedné ulice na okraji sibiřského města Berdsk se museli dlouho potýkat s krkolomným názven ulice, který se skládal z 11 slov. Problém se vyřešil až po zásahu z Kremlu.

Dosavadní název zněl: Území vyňaté z pozemků pomocného hospodářství VCSPS (Všesvazové ústřední rady odborových svazů) pro organizaci rolnického hospodaření.

Takovou adresou se úředníci zřejmě pomstili zdejším osadníkům za to, že se usadili na okraji sídliště na někdejších zemědělských pozemcích, s nimiž radnice asi měla jiné plány.

"Kolikrát k nám nepřijela sanitka, protože nemohla trefit. I poštovní zásilky se ztrácely," postěžovala si Ljubov Kudrikovová jako mluvčí šestadvaceti sousedů z ulice.

K "lidštější" adrese nakonec dopomohl až zmocněnec prezidenta Vladimira Putina. Nový název ulice je o poznání kratší: Startovní.

Témata:  Rusko zajímavosti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy