Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KLDR se test rakety opět nevyvedl, šla k zemi po pár vteřinách

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Soul - Podle jihokorejské agentury Jonhap dnes KLDR patrně znovu vyzkoušela svou novou raketu středního doletu, test byl ale i tentokrát neúspěšný.

Další test se očekával, protože armáda měla raketu připravenou na odpališti. Nejmenované zdroje z jihokorejské armády uvedly, že dnešní zkouška byla nezdařená. "Střela, podle předpokladů Musudan, byla odpálena kolem 06:40 místního času z blízkosti města Wonsan. Po pár vteřinách pravděpodobně spadla k zemi," řekl představitel jihokorejské armády.

Podle uvedených zdrojů se pravděpodobně jednalo o stejný typ balistické rakety, jakou KLDR testovala již 15. dubna. Tehdy raketa Musudan explodovala pár vteřin po odpalu z východního pobřeží Severní Koreje.

Jihokorejská prezidentka v úterý rovněž varovala, že Pchjongjang již dokončil přípravy na svou pátou jadernou zkoušku. Čtvrtý nukleární test uskutečnil Pchjongjang v lednu. Podle analytiků by mohl severokorejský režim přistoupit k dalšímu testu atomové bomby ještě před sjezdem vládnoucí Korejské strany práce, který začne 6. května.

Témata:  Severní Korea Jižní Korea

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy