Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pelstinci dnes protestovali v Hebronu proti Trumpovi

Palestina
Palestina
Foto: Pixabay

Hebron - Několik set Palestinců dnes v Hebronu na Západním břehu Jordánu protestovalo proti americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi.

Šlapali po jeho fotografiích a házeli na ně boty. Izraelští vojáci se snažili demonstranty rozehnat vodními děly, slzným plynem a ohlušujícími granáty, ale Palestinci na ně házeli kamení. Nikdo neutrpěl zranění.

Jak uvedl izraelský server The Times of Israel, Trump se mezi Palestinci netěší popularitě kvůli svému příklonu k Izraeli.

Dnešní protest byl svolán k výročí masakru, při němž židovský extremista Baruch Goldstein 25. února 1994 postřílel u hebronské Hrobky proroků 29 modlících se Palestinců. Místo, které muslimové nazývají Hrobka proroků a židé Hrobka patriarchů, je uctíváno jak židy, tak muslimy. Podle legendy jsou zde pohřbeni bibličtí patriarchové Abrahám a Izák a Jákob, jež uctívají i muslimové.

Témata:  Donald Trump USA Palestina demonstrace

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy