Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nahým turistům hrozí ve švýcarských horách pokuta

Švýcarsko, ilustrační foto
Švýcarsko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Curych - Švýcarský vrchní soud ve čtvrtek potvrdil pokutu pro muže, který chodil po horách nahý. Informuje o tom agentura Reuters.

Muž v horách prošel nahý kolem rodiny s malými dětmi a pokračoval okolo odvykacího střediska pro drogově závislé v kantonu Appenzell na východě Švýcarska. Soud odmítl jeho odvolání proti pokutě 100 franků (přes 2000 korun)."Zákaz nudistické turistiky omezuje svobodu jednotlivce pouze okrajově, pokud vůbec," vysvětlil soud své rozhodnutí.Horský kanton Appenzell je mezi vyznavači nahé turistiky oblíbený. Nudistická turistika sice není ve Švýcarsku nelegální, ale jednotlivé kantony ji mohou posuzovat jako přestupek nebo ohrožování mravnosti.

Obliba chození přírodou bez šatů mezi lidmi stoupá. Vyznavači nahé turistiky prohlašují, že bez oblečení se cítí svobodněji a v souladu s přírodou.V Německu, kolébce nudismu, otevřeli první turistickou stezku pro naháče v květnu 2010 poblíž sasko-anhaltského města Dankerode. Ve stejném roce se konal v Posázaví první pochod nudistů v České republice.

Témata:  Švýcarsko turisté turistika

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 15:56

Chameneí vyhlásil pětidenní smutek za prezidenta Ebráhima Raísího

Íránský nejvyšší vůdce ajatolláh Alí Chameneí v pondělí vyhlásil pětidenní smutek za prezidenta Ebráhima Raísího a jeho doprovod, kteří zahynuli v neděli při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy