Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Příměří v Donbasu se porušuje, Kyjev hlásí 16 zraněných vojáků

Petr Porošenko, ukrajinský prezident
Petr Porošenko, ukrajinský prezident
Foto: president.gov.ua **www.president.gov.ua**

Kyjev - Na východě Ukrajiny se dál porušuje nové příměří mezi ukrajinskými jednotkami a proruskými separatisty, které mělo platit od pondělí.

Mluvčí ukrajinské armády Andrij Lysenko dnes v této, souvislosti informoval, že od pátku při střetech utrpělo zranění 16 vojáků.

Lysenko na tiskové konferenci rovněž sdělil, že u města Horlivka a kolem doněckého letiště pokračují "boje střední intenzity, při nichž nepřítel používá těžké zbraně". Dodal přitom, že "okupanti" se zpravidla aktivizují k večeru, což je podle něj také spojeno se snahou odpoutat pozornost od hlavní oblasti bojových akcí, kterou je průmyslová zóna u města Avdijivka.

Monitorovací mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) na východě Ukrajiny informovala, že skupina povstaleckých ozbrojenců v pátek ohrožovala na svém území asi 16 kilometrů severovýchodně od města Doněcka pozorovatele.

Pod pohrůžkou použití zbraní jim zabavila bezpilotní letoun, který pracovníci OBSE chtěli použít k prověření informací o střelbě na úpravnu vody.

Témata:  Ukrajina Ukrajinská krize Donbass v Doněcku

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy