Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž vjel v Německu do davu lidí, tři lidé jsou zranění

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Heidelberg (Německo) - Řidič osobního auta dnes odpoledne v německém Heidelbergu najel do skupiny lidí na chodníku a tři osoby zranil. Muže ozbrojeného nožem, který se dal na útěk, zastavili střelbou policisté.

S těžkým zraněním byl převezen do nemocnice. O incidentu, jehož pozadí je zatím nejasné, informovala agentura DPA a magazín Spiegel Online.

Incident se stal kolem 16.hodiny v centru města na Bismarckově náměstí, řekl policejní mluvčí. Řidič s pronajatým autem najel do skupiny lidí před pekařstvím. Tři osoby zranil, jednu z toho těžce.

Video of suspect being shot in #Heidelbergpic.twitter.com/peFyGvfwOp

— Old Holborn✘ (@Holbornlolz) 25. února 2017

Muž ozbrojený nožem se pak dal na útěk. Po pár stech metrech ho střelbou zastavila přivolaná policejní hlídka. Řidič byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice, řekl televizi NTV policejní mluvčí Norbert Schätzle.

Žádné informace o jeho totožnosti ani možném motivu jeho činu nejsou zatím k dispozici. Policie nevychází z "islámského motivu", nemůže ho ale dementovat ani potvrdit, napsal magazín Spiegel.

Témata:  Německo auto vjelo do davu v Heidelbergu

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy