Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Auto najelo v Londýně do davu chodců

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Pět chodců utrpělo zranění poté, co do nich dnes dopoledne najelo auto v jižním Londýně. Zranění byli převezeni do nemocnic.

Řidiče zadržel na místě policista, napsal server BBC s odvoláním na londýnskou policii. Pozadí incidentu není zatím známo, uvedla BBC s tím, že podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by incident měl teroristické pozadí.

Incident se podle BBC stal krátce před 9:30 SEČ v ulici Bromley Road v londýnské oblasti Bellingham. Auto napřed najelo do zdi, pak narazilo do skupiny chodců. Zranění byli sanitkami převezeni do nemocnic, vážnost jejich zranění zatím není známa.

Podobný incident se stal v sobotu odpoledne v německém Heidelbergu, kde pětatřicetiletý muž najel s osobním autem do skupiny lidí na chodníku a tři osoby zranil. Třiasedmdesátiletý Němec svým těžkým zraněním v nemocnici podlehl. Podle policie šlo o čin psychicky narušeného člověka.

Při masopustním průvodu v americkém městě New Orleans najel v sobotu večer muž s autem do davu lidí. Podle místní policie bylo zraněno 28 osob, z toho pět vážně.

Témata:  nehody aut auto Velká Británie auto vjelo do davu v Londýně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.