Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Auto v Rusku najelo mezi lidi, tři ženy jsou zraněny

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Petrohrad - Čtvrtý útok osobním automobilem během tohoto víkendu se odehrál v ruském Petrohradu. Podle agentury RIA Novosti najel řidič autem na chodník a zranil několik lidí.

Čtyřicetiletý řidič off-roadu podle ruských médií narazil do auta zaparkovaného u vozovky a poté vjel na chodník. Vážně zranil tři ženy, které skončily v nemocnici. Podle svědků nehody byl řidič opilý a zřejmě se jedná o nehodu, jde ale už o čtvrtý útok během tohoto víkendu a rodí se spekulace, zda nejde o teroristické útoky.

Policisté v Německu, Británii a Spojených státech vyšetřují trojici podobných tragických incidentů, při nichž řidiči najeli do skupiny lidí. V německém Heidelbergu zemřel člověk a další dva byli zraněni na pěší zóně, kam v sobotu vjel řidič, který byl podle některých médií psychicky labilní.

Terčem patrně opilého řidiče, se zase stal sobotní masopustní průvod v americkém New Orleansu, kde bylo zraněno 28 lidí. Dalších pět lidí poranil dnes automobil v Londýně, jehož řidič z neznámých příčin vyjel z vozovky. Ani v jednom případě podle policie nešlo o teroristický čin.

Smrtelnou obětí řidiče v Heidelbergu se stal třiasedmdesátiletý Němec, lehká zranění utrpěli dva Rakušané. Podle televize NTV byl muž psychicky labilní. Heidelberská policie sdělila, že motiv patrně spočívá v psychice řidiče, který narazil s vozem z autopůjčovny.

Zřejmě silně opilý byl podle neworleanské policie člověk, který v sobotu večer najel dodávkou do lidí během pouličního masopustního průvodu. Celkem 21 lidí bylo ošetřeno v nemocnicích, kde ve vážném stavu zůstává pět osob. Policisté řidiče zadrželi poté, co jeho jízda skončila nárazem do nákladního auta.

V londýnské nemocnici je v kritickém stavu jeden ze skupiny lidí, do nichž dnes ráno najel mercedes v ulici Bromley Road v londýnské oblasti Bellingham. Další čtyři osoby jsou po incidentu ve stabilizovaném stavu. Zranění hlavy utrpěl i řidič, jehož motiv policie dosud zjišťuje.

Témata:  Rusko auto nehody aut

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy