Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kábulu řádil Taliban, při dvou sebevražedných útocích zemřelo nejméně 16 lidí

Taliban, Afghánistán
Taliban, Afghánistán
Foto: www.amnesty.cz

Kábul – Dva sebevražedné útoky v afghánské metropoli Kábulu zabily nejméně 16 lidí, dalších asi 40 bylo zraněno. Informuje o tom agentura AP.

K útokům se přihlásilo radikální islamistické hnutí Taliban. Mluvčí skupiny Zabiulláh Mudžáhid uvedl, že Taliban dnes v Kábulu udeřil na třech různých místech - cílem byly podle něj zařízení tajných služeb, budova policie a náborové středisko armády. Útoky si vyžádaly mnoho obětí a zraněných, sdělil Taliban.

Agentura AP s odvoláním na afghánské ministerstvo zdravotnictví uvedla, že se nejprve odpálil sebevražedný atentátník u policejní stanice nedaleko vojenské školy v západní části Kábulu. Na místě se pak rozpoutala přestřelka mezi dalšími útočníky a policisty, uvedl mluvčí ministerstva vnitra Nadžíb Daníš. U policejní stanice zemřelo nejméně 15 lidí a 43 osob bylo zraněno.

Pět minut po první explozi se jiný sebevražedný atentátník vyhodil do vzduchu na východě Kábulu. Jeden člověk zemřel a jeden byl zraněn. Podle mluvčího Daníše byl útok namířen proti kanceláři, která patří tajným službám.

Témata:  Irák sebevražedný atentát Tálibán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy