Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Saudská Arábie podle prince pořád není připravená na ženy za volantem

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto internet

Rijád - Saúdská Arábie podle korunní princ Mohammed bin Salman Al Saud uvedl, že země není připravena na to, aby zde ženy začaly řídit auta.

Jedná se o jedinou zemi, kde ženy nesmějí usednout za volant. A podle korunního prince a ministra obrany Mohammeda bin Salman Al Sauda (30) tamější komunita není přesvědčena, že by se tento zákaz měl změnit. 

Upozornil, že se však nejedná o problém Islámu, ale o kulturní normy. "Není to náboženský problém, ale spíš problém spojený s místní komunitou, která by to buď akceptovala či odmítla," cituje jeho slova pro místní noviny deník Independent.

Ačkoliv již dříve uvedl, že podporuje zvýšení práv žen, většina obyvatel se podle něj stále domnívá, že by povolení ženám řídit mělo negativní následky. Pro deník Economist na dotaz ohledně malého počtu zaměstnaných žen v královstí odpověděl, že většina žen zatím není zvyklá pracovat a situace potřebuje čas.

Témata:  Saúdská Arábie feminismus Salmán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy