Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nové stopy v případu unesené holčičky Meddie, je tu však jeden problém

Britská policie
Britská policie
Foto: The Telegraph

Londýn - Britská policie tento týden přiznala, že má poslední stopu, která by mohla vést k objasnění zmizení Maddie McCannové. Podle policie tříleté děvčátko možná unesli tři zloději, které vyrušila při vloupání. Portugalci ale odmítají udělit souhlas s jejich dalším předvoláním.

Tehdy tříletá Maddie McCannová zmizela v roce 2007 během dovolené v portugalském letovisku. Její rodiče Gerry a Kate nechali Maddie v apartmánu společně s mladšími dvojčaty a odešli s přáteli na večeři. Když se po 45 minutách vrátili, Maddie v pokoji nenašli.

Policisté teď prošetřují poslední stopu. Podle té by za zmizením Maddie měli stát tři zloději, které Maddie vyrušila během vloupání do apartmánu rodiny McCannových. Mezi zloději by měl být tehdy šestnáctiletý mladík a muž, který v portugalském resortu pracoval.

Podle listu The Sun se podezřelí muži jmenují José Carlos da Silva (dnes třicetiletý), který v hotelovém komplexu pracoval jako řidič, Ricardo Rodrigues (24 let) a Paulo Ribeiro (53 let). Den po zmizení Maddie nenastoupil Da Silva do práce.

Zarážející na celém případu je, že policisté už podezřelé jednou vyslýchali! Ti se jim přiznali, že v letovisku kradli. To, že by měli podíl na zmizení Maddie, ale popírali. Britové ale na základě záznamů hovorů z mobilních telefonů jsou teď přesvědčeni, že trojčlenný gang byl v době, kdy Maddie zmizela, na místě činu.

Podezřelí volali v noci, kdy Maddie zmizela, z míst nedaleko dotyčného apartmánu. Dva z podezřelých byli následně viděni, jak se nedaleko hotelu hádají na balkóně. Když se jich ale lidé pátrající po Maddie zeptali, jestli neviděli malou dívku, tvrdili, že ne. Pak jeden druhému něco zašeptal do ucha a oba muži zmizeli.

Britská policie tak chce trojici znovu vyslechnout. Podle bulvárního listu The Sun tomu ale brání portugalské úřady, které žádost Britů odmítají s tím, že pro to neexistují žádné nové důkazy! Britové jsou z přístupu Portugalců frustrovaní.

"Podkopává to vyšetřování, bylo to tak celou dobu a je to tu zase. Jestli ty tři podezřelé nebudeme moci znovu vyslechnout, tak stopa vychladne a případ bude odložen," řekl pod podmínkou anonymity jeden z vyšetřovatelů listu The Sun.

Témata:  Madeleine McCannová Velká Británie Portugalsko policie Velká Británie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy