Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský generál Miljuchin byl těžce zraněn v Sýrii, informují ruská média

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva – Ruská média s odvoláním na nejmenované zdroje z ruského ministerstva obrany informují, že v bojích o syrské město Palmýra byl těžce zraněn ruský generál. Muž byl údajně letecky přepraven do vojenské nemocnice v Moskvě.

Zraněným je údajně Pjotr Miljuchin, který se tak stal prvním ruským generálem zraněným během syrského tažení. Oficiálně ale tato zpráva nebyla potvrzena.

„Pjotr Miljuchin byl zraněn asi před týdnem při výbuchu miny. Přišel o obě nohy a o zrak," napsal server Newsru.com. „Je u nás, ale nesmíme říct víc," potvrdili lékaři z jednotky intenzivní péče. Gazeta.ru uvedla, že Miljuchin těžce zraněn již 16. února, kdy generálovo auto rozmetala nastražená nálož, která zabila čtyři ruské vojáky. Jejich smrt mezitím potvrdilo ministerstvo obrany, podle kterého další dva ruští vojáci utrpěli těžká zranění.

Na generálmajora Miljuchina povýšil prezident Vladimir Putin v prosinci 2015. V Rusku měl na starosti výcvik jednotek na západě země. V Sýrii byl podřízen veliteli ruského uskupení, generálplukovníkovi Andreji Kartapolovovi, a zodpovídal za přípravu bojových operací a zároveň kontroloval jejich plnění.

Témata:  Ruská armáda Rusko ruské angažmá v Sýrii

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy