reklama

Policie nejprve uvedla, že šestatřicetiletý muž původem z Maroka, který již strávil posledních pět měsíců ve vězení kvůli celé řadě včetně trestných činů jako je znásilnění, přepadení, zpronevěra nebo krádeže, zneužil 19 žen. Po zveřejnění případu se ale tento počet rozšířil na 22.

Ani to ale nemusí být konečné číslo. Muž médii označovaný jako Fouad K. byl podle záznamů za posledních 11 měsíců v kontaktu s celkem 230 ženami. Násilník údajně používal internetové seznamky, aby ženy nalákal a setkal se s nimi. Policie proto vyzvala, aby se případné další oběti také přihlásily.

Na seznamkách muž vystupoval pod jmény Raf, Rafke, Rafaello, Roberto, a Raphael Bastiaans. Tvrdil o sobě, že je Ital a že pracuje v oblasti IT. Používal také falešnou fotografii. Profil měl také na stránkách Redlights, které se zaměřují na sexuální služby. Tam vystupoval pod jménem „Mark Gigolo“.

„Nudíš se, tvůj manžel je často pryč, jsi sama a hledáš náklonnost? Napiš mi a strávíme spolu hezké chvíle,“ psal Maročan na svém profilu. Se svými oběťmi si pak domlouval schůzky u nich doma nebo na parkovištích v autě. Tam jim nabídl pití, které podle policie obsahovalo „silná sedativa a extázi – velmi nebezpečnou kombinaci, která může být fatální“.

Tuto směs obvykle smíchal s ovocnou šťávou a ženy po ní poměrně rychle ztratily vědomí. „Věděl, že drogy budou fungovat dvě nebo tři hodiny. Pokud se žena probudila dříve, neváhal a udeřil ji. Ale to se stávalo jen zřídka. Když se ženy probudily obvykle už byl dávno pryč, odnášel si také jejich hotovost, platební karty a mobilní telefony,“ uvedl belgický deník.

Belgický list také uvedl, že Maročan, který se přes den živil jako závozník, se v roce 2014 oženil, jeho žena prý ale neměla o trestné činnosti jejího manžela ani tušení. Ti, kteří ji znají, ji popisují jako „plachou" ženu, která věřila, že ve Fouadovi K. našla partnera pro život. Dvojice prý žije odděleně, na Facebooku ale stále zůstávají přáteli, dodal deník.