Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V USA se střetli příznivci a odpůrci Trumpa. Vzduchem létaly kouřové granáty i pepřový sprej

Lidé nespokojení s výhrou Donalda Trumpa vyrazili do ulic
Lidé nespokojení s výhrou Donalda Trumpa vyrazili do ulic
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Do ulic několika amerických měst tentokrát vyšli převážně stoupenci prezidenta Donalda Trumpa, aby tak vyjádřili podporu jeho politice. Situace se vyostřila v Kalifornii a policie zatýkala.

Lidé v helmách, plynových maskách či ochranných brýlích se v kalifornském univerzitním městě Berkeley pustili do potyček, při nichž někteří použili kouřové granáty či pepřový sprej.

Policejní těžkooděnci oddělovali přibližně pět stovek členů obou táborů, z nichž bylo deset lidí zadrženo. Dva zraněné ošetřili lékaři.

Další demonstrace se odehrávaly například v Arizoně, Texasu, Virginii či Pensylvánii. Řada Trumpových stoupenců přišla vybavena portréty prezidenta. "Milují svou zemi a milují to, co představuje Donald Trump, tedy fakt, že staví Ameriku na první místo," řekl Jim Worthington, organizátor shromáždění v Pensylvánii.

Témata:  demonstrace v USA Donald Trump USA

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy