Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Princ William se pouští do boje s kyberšikanou. Co má v plánu?

Princ William
Princ William
Foto: www.prince-william.org

Londýn - Vévoda z Cambridge, princ William, oznámil plán, kterým chce bojovat proti kyberšikaně. Zakládá skupinu, která má pomáhat při řešení problému.

Princ William hodlá poskládat pracovní skupinu odborníků pro řešení kyberšikany a podporu mladých lidí a jejich rodinám, kteří jí byli postiženi. O předsednictví požádal Brenta Hobermana (spoluzatele LastMinute.com). Společnost bude podporována Královskou nadací vévody a vévodkyně z Cambridge a prince Harryho.

Podle mluvčího vévody z Cambridge považuje dvojnásobný otec William kyberšikanu za velmi vážný problém a doufá, že jeho krok pomůže, aby byl internet i nadále pozitivním místem, které přináší spoustu příležitostí a rodiče i mladí lidé v něj budou moci mít důvěru.

Agentura Press Association uvádí, že se hodlají zaměřit v příštím roce především na děti ve věku 12 - 14 let a budou preventivě bojovat proti tomuto problému.

"Budoucnost našich dětí je neoddělitelně spojena s internetem. Je naší povinností zajistit, aby vyrůstaly on-line sebejistě a s radostí a aby mohly co nejlépe využít mimořádného potenciálu, které jim internet nabízí," uvedl v prohlášení Hoberman.

Budou prý spolupracovat s charitativními organizacemi, které mají zkušenosti v boji proti stigmatizaci, zvyšování povědomí a poskytováním pomoci lidem s problémy s duševním zdravím. Budou testovat stávající modely osvědčených postupů pro nahlašování nevhodného obsahu na jednotlivých sítích a hodlají připravit soubor společných pravidel pro průmysl, které by měly problém řešit.

Zaměří se také na pomoc obětem kyberšikany. Podle Kensingtonského paláce  bude složení členů skupiny oznámeno již brzy a bude se jednat i o významné osobnosti z technologických firem a poskytovatelů internetových služeb. A součástí budou i mladí lidé mezi 11 - 15 lety.

Témata:  kyberšikana Velká Británie princ William

Aktuálně se děje

5. května 2024 12:52

Izrael představil plán na evakuaci lidí z Rafáhu. Názor Američanů se nezměnil

Izrael v tomto týdnu seznámil představitele americké vlády s plánem na evakuaci civilistů z Rafáhu na jihu Pásma Gazy, uvedla agentura AP s odvoláním na své zdroje. Tel Aviv zatím navzdory naléhání partnerů pokračuje v přípravách další ofenzivy. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy