Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rozruch kolem odposlouchávání kanceláře Trumpa sleduje i Rusko

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Moskva - Rozruch kolem údajného odposlouchávání newyorské kanceláře Donalda Trumpa sleduje i Rusko. Do kauzy ale nechce vstupovat, jelikož ji pokládá za čistě vnitří záležitost USA. Ruský tisk aféru Watergate2 prakticky ignoruje, stejně tak i případ amerického ministra spravedlnosti.

Trump v sobotu na twitteru obvinil sbého předchůdce Baracka Obamu, že ho během loňské předvolební kampaně nechal v kanceláři v Trump Tower odposlouchávat.

Kreml by podle mluvčího Dmitrije Peskova "neměl být v žádném směru spojován s americkými vnitřními záležitostmi". Moskva prý "nemá ani nejmenší potřebu či záměr" do těchto afér zasahovat.

Zpravodajství o loňských stycích Sessionse s ruským ambasadorem Sergejem Kisljakem ruský tisk prakticky ignoroval, stejně jako kontakty bývalého Trumpova bezpečnostního poradce Michaela Flynna s Kisljakem, které nakonec vedly k Flynnově odchodu z funkce.

Komentátor ruské státní televize Dmitrij Kiseljov, známý svými výpady proti Západu, v neděli obvinil americká média, že nedovolí Trumpovi, aby o zlepšení styků s Ruskem byť i jen hovořil. "Bojí se zvednout hlavu a hovořit o Rusku, má strach pronést třeba jen slovo a pro jeho poradce je zmínka o Rusku vysoké politické riziko," řekl Kiseljov. "Nesmiřitelní a radikální liberálové" podle ruského komentátora chystají proti Trumpovi revoluci.

Témata:  Donald Trump Rusko USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy