Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf turecké diplomacie Çavuşoglu chce za každou cenu vystoupit v Hamburku

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Hamburk - Turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu hodlá dnes večer agitovat v Hamburku, a to navzdory úřadům. Pokud se odpovídající náhradní prostory nenajdou, bude prý řečnit v tureckém generálním konzulátu ve čtvrti Uhlenhorst.

Druhé největší německé město v pondělí vystoupení Çavuşoglua zakázalo. Politik dnes rušení mítinků tureckých politiků ostře kritizoval. "Je to totálně represivní systém," řekl deníku Hürriyet na německou adresu.

"Všechny praktiky připomínají ty z doby nacismu. Vytvářejí tlak, aby (z referenda) vzešlo ne pro (tureckou vládní stranu) AKP," dodal s odkazem na dubnové všelidové hlasování o změnách turecké ústavy.

Po znemožnění plánovaného shromáždění v hamburské čtvrti Wilhelmsburg se pro Çavuşoglua hledá jiné vhodné místo pro agitaci.

Hamburská policie v pondělí odpoledne uvedla, že nevidí důvod k zákazu Çavuşogluova vystoupení. Večer tak ale učinila radnice příslušné městské části a to údajně kvůli nedostatečné protipožární ochraně budovy, v níž měl Çavuşoglu mluvit.

Témata:  Německo Turecko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy