Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Mississippi: Na přejezdu narazil vlak do autobusu. Čtyři lidé zemřeli

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Biloxi (USA) - Na přejezdu v přímořském městě Biloxi v americkém státě Mississippi se včera odpoledne místního času srazil nákladní vlak s autobusem. Zemřeli čtyři lidé a 35 jich utrpělo různě těžká zranění.

Vlak na přejezdu v centru města narazil do dálkového autobusu, který pak tlačil před sebou přibližně 100 metrů, než souprava zastavila. Několik zraněných je v kritickém stavu.

Mluvčí železniční společnosti CSX Gary Sease uvedl, že přejezd je vybaven výstražnými světly i závorami. Zda fungovaly v době nehody a proč řidič na přejezd vjel, dosud není jasné.

Podle mluvčího úřadu města bylo v autobuse okolo 50 lidí, kteří jeli z téměř tisíc kilometrů vzdáleného texaského Austinu. Biloxi je známým střediskem hazardních her.

Témata:  nehody vlaků nehody autobusů USA vlaky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy