reklama

Deník vysvětluje, že ačkoliv se tomu v minulosti členové Republikánské strany snažili zabránit nebo předejít, „okolo kontroverzního magnáta se formuje aura nevyhnutelnosti". V rámci prezidentských primárek Trump své soupeře válcuje a jeho kandidaturu podporuje stále více vlivných osobností.

Republikánská strana se tak ocitá v klíčovém bodě. Mnozí republikáni se podle deníku stále obávají, že nekonvenční miliardář stranu poškodí. „Mnozí na něj pohlíží jako na skoro jistého kandidáta a už jsou unaveni představou rozhádaného červencového shromáždění," uvedl deník s odkazem na rozhovory s členy strany provedenými tento víkend napříč státy.

Podle různých vyjádření se emoce ve straně mohou přirovnat k únavě nebo rezignaci. Republikáni se podle deníku budou snažit sjednotit za jedním kandidátem. Mnozí se obávají, že vyčkávání až do shromáždění v červenci by poskytlo výhodu demokratům, jejichž kandidátkou se zřejmě stane Hillary Clintonová.

Někteří Trumpovi odpůrci se ale nevzdávají. Jeho rival Ted Cruz například ve středu oznámil, že by jeho viceprezidentkou byla podnikatelka Carly Fiorinová; tento krok schválil bývalý kandidát a silný Trumpův kritik Jeb Bush.